Apr 24, 2011

A DOCTOR IN THE HOUSE

Current status : just finish the 2nd chapter


1st chapter : Becoming Prime Minister


2nd chapter : Family Values


still got 60 chapters to go...U go girl...


DSC03367DSC03369


A cup of milo and a slices of cheese cake as a companion

Apr 23, 2011

Down memory lane | biskut kapal terbang

Saya tak tahu la kalau mungkin ada sesetengh orang yang tak pernah mengenali biskut nie…bentuk dia macam kapal terbang la memandangkan saya panggil biskut kapal terbang kan. tapi kadang-kadang bila tengok macam bentuk burung pulak hehe…

Dah lama saya cari biskut nie, asyik la pusing-pusing kat orang jual jajan, biskut, jeruk dan segala-bagai tue Tak kira kat pasar malam, kat uptown,downtown, car boot sale, kat mana-mana la yang agak-agak ada orang jual jajan… So last evening, me and my friends went to pasar malam to buy a tudung for wedding tomorrow, so i just looked around at jajan stall and went i saw it i called my roomate and she just said ‘biskut kapal terbang!’….

Wah bahagianya dapat jumpa biskut yang dicari-cari…

DSC03358

a plane or a bird…you decide on your own

DSC03360

3 packets for RM5

Current status : Unwell

Right now with all the wedding invitation was queue for me to attend, i got a fever-flu-cough... Gosh, wish i was at home right now!!!

Apr 22, 2011

Edisi lepas geram | berkecil hati

kecik hati kau je yang kau fikir, penat lelah orang yang buat ada kau fikir? berdaulat sangat ke kau tue…

dari dapur 1452 | kerabu mangga

kerabu mangga 1kerabu mangga 2

Bahan-bahan:

  1. Mangga muda
  2. Bawang
  3. Cili
  4. Serai
  5. Daun limau purut
  6. Bunga kantan/daun ketumbar
  7. Limau nipis/sos ikan
  8. Garam
  9. Gula
  10. Ikan bilis (goreng)
  11. Kacang tanah (tumbuk)

Cara-cara:

Potong-potong, hiris-hiris, campak-campak, rasa……yummy Winking smileselamat mencuba….

Apr 21, 2011

When you want it the most there's no easy way out
When you're ready to go and your heart's left in doubt
Don't give up on your faith
Love comes to those who believe it
And that's the way it is

 

that's the way it is-celine dion

Apr 20, 2011

Kompang dipalu

Aduhai, rasanya sejak dari awal tahun lagi tak berhenti jemputan kahwin yang di terima….penatnya tapi seronok bila fikir kawan-kawan, senior-senior, junior-junior sudah memasuki alam baru. Alam berumah bertangga. Alhamdulillah…

Untuk bulan nie, saya ada 7 jemputan  kenduri kahwin termasuk yang bulan depan la. Tapi rasanya hanya 5 yang betul-betul saya boleh hadirkan diri. Minta maaf banyak-banyak pada mereka yang saya tak dapat hadirkan diri ke kenduri mereka kerana kekangan masa.

Apa-apa pun tahniah buat mereka dan tahniah juga kepada mereka-mereka yang bergelar parents tak lama lagi. Tahun nie, ramai yer yang menuai ‘hasil’ Smile with tongue out. Alhamdullilah…

Let the rain fall down
And wake my dreams
Let it wash away
My sanity
'Cause I wanna feel the thunder
I wanna scream
Let the rain fall down
I'm coming clean, I'm coming clean

 

come clean-hillary duff

Apr 19, 2011

Sedetik cuma

Kasih mu sedetik cuma

Sayang mu sedetik cuma

Kerna….

Antara kita sedetik cuma

Hit me like a ray of sun
Burning through my darkest night
You're the only one that I want
Think I'm addicted to your light

 

halo-beyonce

I hope you're doing fine out there without me
'Cause I'm not doing so good without you
The things I've thought you'd never know about me
Were the things I guess you always understood

 

here by me-3 doors down

Apr 18, 2011

I wonder if I
Ever cross your mind
For me it happens all the time

 

need you know-lady antebellum

Apr 16, 2011

Dari dapur 1452 | fettuccini cabonara

1452


Ini sebenarnya cubaan pertama saya dan roomate memasak fettuccini cabonara. Alhamdulillah, terus menjadi. Ramai juga kawan-kawan yang memuji, sedap kata mereka *kembang jap*. Tak kurang juga ada yang meminta resipi dari kami, kami pun memasak guna buku sebenarnya ;p.


Semenjak duduk rumah sewa nie, rajin la sikit memasaknya. Mak di kampung pun ada menegur, dah duduk rumah sewa baru la nak tanya resipi macam-macam kat mak hehe…


Doakan saya terus rajin dengan hobi baru saya nie. InsyaAllah akan ada banyak lagi resipi-resipi baru terutamanya makanan-makanan Terengganu yang akan menyusul dari Dari Dapur 1452…

Apr 14, 2011

~Hanya AKU dan DIA~


yang tahu hanya AKU dan DIA

Bagaimana ketika hati terluka lantaran patah cinta

yang tau hanya AKU dan DIA

Bagaimana rasa hati ketika kesepian tak ada teman


yang tau hanya AKU dan DIA

Bagaimana rasa hati terluka karena merasa tak ada yang fahami

yang tau hanya AKU dan DIA

Bagaimana nuansa hati ketika masalah berlarutan tanpa henti

yang tau hanya AKU dan DIA

Bagaimana kalut nya hati setelah sekian kali digores

yang tau hanya AKU dan DIA

Bagaimana susahnya hati menjadi tunggak menyemai kasih abadi

yang tau hanya AKU dan DIA

Bagaimana galaunya hati saat merasa tak ada yang

bisa diajak saling mengerti

yang tau hanya AKU

Bagaimana nelangsanya hati merasa sendirian

yang tau hanya "DIA"

Bagaimana aku dan dia ditakdirkan untuk lalui semua rasa itu..


Tapi AKU dan DIA hanya ada "DIA" yang mengetahui segala isi hati. Terima kasih atas segalanya kerana beri AKU dan DIA peluang untuk masih lagi kekal bersama sebagai AKU dan DIA..


Apr 1, 2011

Down Memory Lane | 2001’s April Fool

Today is 1st April!!! So hari nie nak cerita pasal kenangan April Fool saya kat MRSM KT. Saya ingat lagi, masa tue first year kat MRSM…mood pun tak betul lagi ;p. Malam tue macam biasa, pukul 11 dah tidur dan pukul 6 pagi dah bangun. Bangun pagi tue, mula-mula tak perasan apa pun tapi tiba-tiba bunyi kecoh kat dalam dorm. Dorm saya Siti Aisyah dan dormmate saya ada lebih kurang 52 orang, okey! Memang kecoh la. Dalam terpinga-pinga saya nampak muka budak-budak dorm saya merah-merah. Belek punya belek, lipstick daaa….


Lepas tue paling kecoh sebab ada yang kena tambat kakinya dengan tali kasut kat kaki katil, apa lagi nak bangun tersembam la hahaha…Bila dikejutkan roomate yang sedang lena, dia dengan muka terpisat-pisat baru bangun tidur terus tergelak… pelik bunyi tapi hakikatnya dalam ramai-ramai dalam dorm tue hanya saya, roomate saya dan seorang lagi dormmate saya, Liz yang tak kena. Pelik kan. Masa tue la saya perasan yang rupanya dalangnya adalah roomate saya nie hah, tue pun sebab kantoi jumpa lipstik hahaha. Muka saya tak kena sebab takut saya marah katanya…


Itu cerita 2001, dah 10 tahun berlalu namun paling saya ingat sebab itu la satu-satunya April Fool saya. 1 april senantiasa mengingatkan saya pada mereka berdua. Si tok dalang sekarang pun dah berjaya menjadi seorang guru, imagine that! haha and her-partner-in-crime bakal bergelar doktor tidak lama lagi… to Saubin and Liz, thanks for the memories =)


39242_145461462147612_100000512760689_362777_6569788_n-horzTok Dalang, Saubin & her-partner-in-crime, Wa Lisz Hazimah