Jun 15, 2010

baju kaler oren dan libresse


Salam.....malam tadi g lepak kat mamak stall nk buke pose 1 Rejab (padahal ptg tue bendera jepun naik huwaaaaaaaaaa....kuciwa) sambil tengok bola holland vs denmark...since semalam pakai blaus, malas la kan nk g tgk bola pakai blaus...so, godek2 wardrobe tengok ada baju shirt kaler oren ngan sleeve kaler hitam...pikir punya pikir, ok gak sbb dh lama giler x pakai shirt tue...so, siap2, g mamak stall yang jauh sket dari umah coz yang dekat dh penuh..yelah game dh half time baru nk g hehe....so, masuk je, semua orang pandang. nape ek? muke comot ke? baju kotor? tudung x match? selipar? alamak...nape tengok2....huwaa....sbb pakai baju kaler oren....oh time tue rasa nk scream yang saya bukan penyokong Holland!!! Saya kipas-susah-mati England laa......malunya...time goal lagi la...semua tengok reaksi saya..oh saya kalau dh goal, x kira team...main sorak je...heheheh.... Lepas tengok game tue, berkejar nak g maulana dekat umah nak tgk jepun vs cameroon lak sebab cam meriah sket la...so, singgah kat pasaraya dlu since saya kena bendera jepun tengah hari tue...dh amik kotex tiba2 tertengok kat sebelah dia...LIBRESSE!!!! eh mmg dah lama cari...nk try la kan since i'm quite piss off with kotex semenjak dua menjak nie...so, tengah beratur nak bayar, semua orang pandang lagi...apa kejadah pulak nie...pe lagi yang x kena...oh libresse nie ke? *blushing* malu lagi.... tapi....ini keperluan saya la T_T.......so, libresse agak comfy la sbb dia cotton and thinner than kotex unless u buy dry-comfort...itu mmg selesa la...apa2 pun malam tadi double blush *blush* and holland won 2-0 over denmark, jepun w0n 1-0 over camreoon..





holland jersey...orange with black pant

Jun 11, 2010

my worst nightmare...

Malam tadi, menemani seorang rakan baik bermalam di kolej, mungkin x biasa dengan tempat atau mungkin sekadar mainan tido...terjaga jam 3 pagi selepas mimpi tersebut...sampai pagi saya menahan esak tangis hingga selesai solat subuh...air mata masih lagi mahu berhenti mengalir...Astaghfirullahhalazim....mimpi saya? Kehilangan kedua ibubapa saya.......

Jun 9, 2010

gelak, jangan tak gelak...

lawak johan dgn zizan ( Fadzilah Kamsah, Chef Wan, Eric Leong)


Jun 7, 2010

haven't met him yet.....

Michael Bublé - Haven't Met You Yet..

I'm not surprised
Not everything lasts
I've broken my heart so many times
I stopped keeping track.
Talk myself in,
I talk myself out.
I get all worked up
Then I let myself down.

I tried so very hard not to lose it
I came up with a million excuses
I thought I thought of every possibility

And I know someday that it'll all turn out
You'll make me work so we can work to work it out
And I promise you kid that I'll give so much more than I get
I just haven't met you yet

Mmmmm ....

I might have to wait
I'll never give up
I guess it's half timing
And the other half's luck
Wherever you are
Whenever it's right
You'll come out of nowhere and into my life

And I know that we can be so amazing
And baby your love is gonna change me
And now I can see every possibility

Hmmmmm ......

And somehow I know that it'll all turn out
And you'll make me work so we can work to work it out
And I promise you kid I'll give so much more than I get
I just haven't met you yet

They say all's fair
In love and war
But I won't need to fight it
We'll get it by it
We'll be united

And I know that we can be so amazing
And being in your life is gonna change me
And now I can see every single possibility

Hmmm .....

And someday I know it'll all turn out
And I'll work to work it out
Promise you kid I'll give more than I get
Than I get, than I get, than I get!

Oh you know it'll all turn out
And you'll make me work so we can work to work it out
And I promise you kid to give so much more than I get
Yeah I just haven't met you yet

I just haven't met you yet
Oh promise you kid
To give so much more than I get

I said love love love love love love love .....
I just haven't met you yet
Love love love .....
I just haven't met you yet



oh......soalan kah?

mengapakah?
apakah?
bilakah?
siapakah?
bagaimanakah?
berapa lamakah?
sampai bilakah?


musim mengawan telah tiba ~~

Oh headline di atas adalah di pinjam dari status mukabuku (baca: facebook) seorang rakan hehehe...tak melampau ayat tue kan? ;p...dalam bebanyak jemputan (12 jemputan), saya hanya sempat menghadiri 2 kenduri kerana kekangan masa....


1st di Bukit Payong, KT pada 30 May 2010...si pengantin perempuan adalah sahabat di MRSM KT dan UPM ...menerima jemputan seawal hari raya Aidilfitri ke-2, saya menggagahkan diri pulang ke kampung sedang cuti tiada bersisa apatah lagi, kiriman salam, dan pesanan dari bff untuk si pengantin perempuan. Ralat seketika bff saya memandangkan terpaksa menghadiri kursus latihan sedang hati berteriak mahu pulang....oh perkahwinan mereka sungguh indah, raja sehari yang menawan di apit oleh pengapit yang jelitawan (LOL), hantaran mereka pun digubah dengan indah sekali...oh i loike...





more pics...here



the 2nd wedding adalah di Kubang Kerian, KB pada 4 June 2010. Belum bersisa penat pulang dari kampung, kaki di seret ke Hentian Putra pagi Khamis dengan harapan masih ada tiket bas memandangkan cuti sekolah hampir tiba... Menghadiri hari bahagia mereka cukup buat saya teruja...perkenalan mereka hanya 2 minggu sebelum mereka mengambil keputusan mengikat tali pertunangan, 3 bulan kemudian here they are...a newly wed...yea kawan2...hanya 3 bulan! Apa yang menarik adalah si pengantin lelaki adalah super duper senior saya di Fakulti Perhutanan, UPM. Oh sangat menarik takdir mereka tapi saya hanya menyedarinya ketika makan di McD Wakat Che Yeh..menarik...menarik ;p...Si pengantin perempuan adalah super duper senior saya di MRSM KT dan juga kawan merambu-ramba saya di UPM heheheh... i loike.....Menghadiri majlis mereka buat saya teringin nak kawen jugaaaaaakkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk.................










more pics : here

Jun 1, 2010

june yang dinanti...World Cup 2010 bakal dirai..



Salam...june 2010 telah tiba..maka dengan itu ramailah manusia2 di muka bumi Allah ini akan menjadi kelawar dan mata pun seperti panda hahaha...dah termaktub seperti tajuk di atas..June 2010 dinanti seperti 4 tahun lepas...jika 2006 di Jerman, 2010 akan diraikan di Afrika Selatan...ramai yang tahu saya nie kipas-susah-mati England...so what to do? June nnt jadi kelawar la aku duk menyokong team fav hahaha....mesti bil letrik bulan nie melambung nye lah...kepada housemate2 sekalian...pendahuluan maaf dihulur...ahakss...mmg x sabar giler dah nie nak tunggu kickoff 11 June between South Africa Vs Mexico...Jika 4 tahun lepas Italy ditabal sebagai Juara Dunia selepas menang penalti dengan Perancis...ala yang game Zidane kena red card tue.., tahun nie wonder saper banyak2 32 teams tue yang boleh bawak balik piala berharga tue...18 carat solid gold tue.......apa2 pun..heyp..heyp...ENGLAND!!!!




saya sokooooong mereka...


nie hah trofi 18 carat solid gold....

nie trophy lama...

I HEART THIS GAME...