Dec 6, 2010

Lagu nasyid sempena Maal Hijrah

Salam Tahun Baru 1432H






Doa Akhir Tahun
dibaca 3 kali pada akhir waktu Asar atau sebelum masuk waktu Maghrib pada akhir bulan Zulhijjah.

Sesiapa yang membaca doa ini, Syaitan berkata “Kesusahan bagiku dan sia-sia lah pekerjaanku menggoda anak Adam pada setahun ini dan Allah binasakan aku satu saat jua. Dengan sebab membaca doa ini, Allah ampunkan dosanya setahun”





















Doa Awal Tahun dibaca 3 kali selepas maghrib pada malam satu Muharram. Sesiapa yang membaca doa ini, Syaitan berkata “Telah amanlah anak Adam ini daripada godaan pada tahun ini kerana Allah telah mewakilkan dua Malaikat memeliharanya daripada fitnah Syaitan”





Hikmah membaca doa akhir tahun Hijrah adalah kita memperingati amalan-amalan pada tahun lalu, sama ada yang amalan yang membawa kebaikan mahupun amalan yang membawa kepada dosa dan lalu meminta ampun atas kesalahan-kesalahan serta meminta perlindungan Allah swt. daripada kejahatan syaitan dan manusia.

Manakala hikmah membaca doa awal tahun Hijrah pula adalah kita memperbaharui azam untuk melakukan kebaikan dan meminta kekuatan dan hidayah untuk melaksanakannya.

Nov 30, 2010

BooksforCharity

Oh semalam dah tulis entri tentang saya beli novel 5 buah kat BooksforCharity kan...hari nie nak tunjuk gambar yang boleh menjatuh kan rahang korang semua...ngeh ngeh ngeh....

unforgetable logo =)

ready to let...not just 1 rack but plenty of them in her house...memang terkagum la



rambang jap mata tue kan hehe



grab me fast!!



eh novel melayu pun ada tau bukan novel inggeris je..tue tengok tue terbitan JS...masyuk



novel-novel lama yang sukar didapati pun ada....

Dah-dah..tutup mulut masing-masing kang masuk lalat pulak hehehe...

Nov 29, 2010

baru 54 entri tapi follower sudah mencecah seribu

ehem ehem...tajuk dah gempak tapi definitely bukan blog saya...huwaaa....try la usha blog Conteng-Conteng nie...best tau...saya pun kawan yang share kan kat fb....apa yang menarik? S.E.M.U.A...kenapa? sebab :

1st : conteng-conteng dia pun menarik sebab lukisan dia hanyalah di sticky post-it-note tue... terkagum sebentar bila tengok lukisan dia...
2nd : dalam korang baca mesti korang gelak terutama bila baca karya dia siri "Aku Ingat Lagi"....sebijik macam pengalaman korang hahaha..lucu-lucu...


apa lagi ek....eh baca la sendiri hehe...akhir kata, simple tapi sangat menarik...

header yang chumil =)


bukan nak promote blog dia tapi just nak share =)

mabuk beli novel online | stok sebulan

hah tengok tue, 5 buah novel bernilai RM137 tunaiiii....sekarang nie mabuk baca novel tapi takde masa sangat...baru mula ngan Dedication..wah nak habiskan 5 buah tue dalam sebulan, agak-agak boleh tak hehe...nie saya beli kat facebook nie BooksforCharity Nizida. Search je mesti jumpa punya lah..Kak Ida, tuan punya fb nie jual murah-murah je, biasa lebih murah dari mph, dah la tue semuanya baru-baru, bukan 2ndhand tau...cam saya nie, beli 5, free delivery charge.so, apa tunggu lagi,moh ler kite beli ramai-ramai, banyak-banyak =)

Nov 25, 2010

Sheila On 7 ~ Hari Bersamanya

Selain daripada saya memang minat Sheila On 7 nie, lagu nie jugak best dan...dan...video clip yang sungguh la comey hahaha...E.N.J.O.Y ~~

ayat penyata dan suatu pertanyaan

Ayat 1 : Kau suka aku eh...

Ayat 2 : Kau suka aku kan...


Kedua-dua ayat tersebut walaupun dinyatakan dalam berbeza kerana ayat 1 adalah ayat penyata dan satu lagi adalah satu soalan namun maksudnya tetap sama. Keinginan untuk SUATU KEPASTIAN! Tapi kan rasa macam walaupun dia tanya saya namun seperti dia sendiri menyatakan isi hatinya tanpa dia sedari...hehehe KANTOI SUDAH....

Nov 22, 2010

bagilah peluang kat fresh graduate macam kami nie

Last week sebelum balik raya haji, saya ada exam sekali dengan akak-akak dan abang-abang yang dah kerja..diorang nie sambung master sebab nak naikkan gred gaji majoritinya, dan majoritinya adalah penjawat-penjawat awam di kementerian masing-masing. Masa tengah lepak-lepak sebelum masuk bilik exam terdengar lah saya rungutan mereka. Masing-masing tak berpuas hati dengan KP yelah kalau dah 5,6 tahun kerja dari dulu sampai sekarang gred gaji masih lagi 41 sedang junior-junior dah naik 48 *dlm hati : mesti junior kaki ampu bos*...bila sambung master pulak, KP cakap 'buat apa sambung tinggi-tinggi, tengok saya setakat degree dah jadi KP'...amboi-amboi, itu zaman tok kaduk dlu boleh la sekarang zaman semua benda di hujung jari.....lepas tue pulak KP diorang nie jenis yang tak nak lepas pegawai-pegawai diorang ke jawatan lain, maksudnya pindah ke tempat lain la...sebab apa? sebab bagi pegawai atasan nie, dah penat-penat diorang train lepas tue nak lari pulak, eh bukan ke mereka patut bangga, orang yang mereka didik dapat kepercayaan orang lain....pelik-pelik...berfikir panjang saya selepas itu, yelah kalau akak tue masih di tingkat 41 setelah 5,6 tahun bila pulak la kami yang fresh nie nak merasa...kan..kan..bagi la peluang pada kami menunjukkan bakat dan kemampuan kami...tapi kan ada jugak sesetengah interviewer tue bila kita pergi interview gred 27 tapi kita ada sijil degree tanya 'eh kenapa mintak 27, awakkan boleh mintak 41'...pulak dah...dah tue apa guna sijil tue kan....kalau kita cakap tak kerja lagi cakap kita nie memilih, kalau dah pergi interview diorang boleh cakap macam tue kita nak kata apa lagi kan...nak jawab lebih-lebih nanti tak pasal-pasal kena PANGKAH paling-paling sengih jelah hehehe

Nov 12, 2010

ala yang pakai tudung pun tak semestinya baik | apabila laman sosial menjadi medium

Salam....

dah lama kan blog nie kosong....tak sempat sangat campur dengan stres lagi huhuhu....
tajuk entri nie memang MANTOP!
bukan apa, gara2 sebuah drama yang ditayangkan...laman sosial menjadi tempat meluahkan emosi masing-masing...memang la tak salah tapi tidak ke tidak manis begitu....
oh bunyi hipokrit je kan...
ayat klise seperti "bertudung tak semestinya baik" di ungkap dengan penuh emosi oleh si penulis...tapi sekurang-kurangnya mereka yang bertudung menutup apa yang wajib...yelah memang la kalau boleh dah tutup aurat tue, biar la perlakuannya selari je kan...tapi tak perlu lah menyumpah mereka yang bertudung dengan ayat " kalau bertudung tapi mulut mcm ba alif ba ya, macam haram!!" bukan ke itu seperti anda pun sama sahaja seperti yang si pemakai tudung....

saya sangat terkesan dengan status beliau....jika hanya kerana mengutuk heroin drama tv itu yang heroinnya membuat kita sebal menengok tapi cukup beliau minati dan puja, sanggup beliau menghentam seluruh pemakai tudung!! tidak adil rasanya....
emosional T_T

Oct 26, 2010

such a weird message....

Malam tadi tido bukan main lena lagi..yelah ptg tue hujan sampai malam pun renyai-renyai lagi, penat ngan proposal master lagi campur penat balik tengok wayang hahaha (sempat je kan)... after belek buku sebijik dua, tarik selimut.....

Tiba2 je tersedar bunyi handset...eh takkan dah kul 6...oh phone call, baru pukul 3 pagi...apa kes...dah la tue naik number je, saya assume kalau emergency mesti dia call balik kan...baru nak pejam mata balik, ada sms masuk...terkebil-kebil la nak bukak mata....






"Ingin berteman tapi tiada..ingin sayang tapi buta...
ingin ketawa tapi mengapa hati ini membisu tak ceria...
entah bila ianya melanda naluri ini...
ku ingin rasai sayang, kasih, cinta dan mesra...
ku ingin melangkah jauh
dari genggaman cinta hampa ku ini...
intan yang ku genggam hilang serinya"


Apa maksud dia eh....




W.E.I.R.D

Oct 22, 2010

David Beckham new free kick goal

"He can bended all the wall easily"

tersalah sudah.........

Alamak...
dah jenuh2 ngorat baru tahu dia sudah ada yg punya....
huwaaaa......

it's not just another flirt, it's real one huhuhu

Oct 19, 2010

kata orang kata dia

Kata orang
" biar susah bersama senang pun bersama"

Kata dia
" susah dia senang kami"


sengal punya kawan -_-...

Oct 14, 2010

manik oh manik | tak tidO malam aku tau.....

Oh lamanya tak tulis something kat blog aku nie...selalu letak gambar je, bak kata org 'sekeping gambar boleh menceritakan segalanya'..itu kata orang lah kan tp klu kita tgk gambar tapi cara kita tafsir lain, lain lah jugak maksud gambar tue.....
Okey, back to the title, memandangkan aku baru2 nie konvo...yer TERIMA KASIH atas ucapan tahniah anda semua (perasan betul) hehehe....baju konvo aku cuma baju kurung biasa je, yelah kang buat kebaya klu tengah2 jalan atas pentas tue aku tersadung korang mesti gelak tak cukup mulut kan sampai habis badan terhinggut2, siap lap air mata lagi...so, nak bagi tak nampak dull sgt baju tue aku jahit la manik sket....waaaaaa....korang ingat senang ke nk jahit manik, dah la aku nie amatur, seminggu tau aku bertapa depan baju tue, hah sampai rabun aku pun makin bertambah tau...Nie hah hasilnya...


kasi itu close-up sama lu olang tengok...





nie kasi tengok sama itu tangan pulak.....




nie lengan yang dah hampir siap tapi baru siap sebelah la....kasi close-up sama dua-dua belah lengan....

APA?????? x cantik? peduli apa aku, aku dh siap pakai pun hahaha......nie aku punya lengan kalah lampu hall UPM tau...silau beb, nk tengok kena pakai spek reban (rayban) tau hahaha...aku tahu korang dengki...jeles eh hahahha
nnt citer pasal konvo lak

Sep 23, 2010

para usted ... honesto de mi

Berdebar....dengan segala keberanian....




can't stop smiling until my zygomatic major cramped...INDAH...=)

Sep 6, 2010

Salam Lebaran....




Selamat Hari Raya Aidilfitri
Maaf Zahir & Batin....

roh dan jiwa yang hilang...

Saat ini, roh dan jiwa saya sudah terbang ke kampung...4 bulan tidak bersua dengan famili, merasa air tangan mak, cukup membebankan saya....namun saya gembira sekali mengharungi Ramdhan 14321 tahun ini...cukup indah bagi saya...entah la....mungkin keharmonian rumah sewa kmi yang tidak pernah gagal memasak untuk berbuka dan sahur dengan menu yang macam2....hanya hari2 akhir ini barulah masing2 mengajak berbuka diluar...dengan terawihnya...saya tak pernah rasa seindah ini.....rasa sedih sangat Ramadhan tahun nie sudah hampir sampai ke penghujung....InsyaAllah tahun depan kalau umur masih panjang, saya ingin mengharungi satu bulan yang mulia ini dengan lebih indah....doa kan saya...

Berbual di telefon bersama mak baru2 nie membuatkan saya menitiskan air mata lagi.....mak cukup memahami...4 bulan tak bertemu, mak berjanji masakkan segala makanan kesukaan saya nanti; laksam, nasi dagang, cencaru bakar...itu semua gara2 percubaan pertama saya memasak cencaru bakar sumbat gagal...bukan la gagal namun kurang rasa seperti apa yang mak saya buat, kata mak " mmg la tak sama, itu kan air tangan ibu"....kata mak lagi nnt balik saya ckp je saya nak makan apa, InsyaAllah mak akan tunaikan...dalam tangis saya ketawa sambil cakap, macam manalah saya nak pandai masak kalau begini mak layan saya......terima kasih mak....


senarai perkara yang perlu di buat di kampung:

1) Makan : laksam, nasi dagang, cecaru bakar sumbat, nasi kerabu, nekbat.....

2) Kenduri : raya ke-3 umah K. Anie, raya ke-4 umah Apih, Peja bertunang raya ke-5, raya ke-9 umah K. Long...

3) Beraya : Umah bos Idah raya pertama, umah Halim pakwe Idah....

ermmm....apa lagi ek....

sambil dengar lagu raya T_T

lagi dan lagi dan lagi....yay!

Nie reunion kecil-kecilan kami sempena Ramadhan bertempat di Warung Pak Maidin sebelah Jusco Taman Equine...best giler even ada yang datang straight dari tempat kerja nun di LCCT sana, paling menarik kedatangan Peja ngan Che Rem dari Terengganu semata2 nak berbuka dengan kitorg...bayaran yang sepatutnya RM 26 hinggit bertukar menjadi RM 13 je hasil dari proses mengepow duit raya geng2 keje gomen hahaha ....thanks korang ek...jeles si Zul ngan Ajak kat Aussie sana hikhik..makan pun best, siap ada kurma Dato' Ahmad Said lagi hehe.. tapi di sebalik tue seday gak....my good good good boyfriend Peja nk tunang dah.....terkezut gile sbb dia tak citer detail pun before this, merisik pun tak bagitahu...dah la tue, si bakal tunang dia pun tak di introduce lagi kat aku nie, just kenal nama je....hah camni la kawan isk isk...i'm happy for him tapi seday la kan sebab step by step, a minute by minute i'm losing him...bab kata adik aku " ko bakal kehilangan driver" hahaha...che nat dah, peja coming, syam on da way, me?????? ermmmm...one fine day...



K.A.M.I ~ ex-dip perhutanan 03-06



K.A.M.I ~ ex-dip perhutanan 03-06

Sep 1, 2010

tried....

tried to forgive
tried to forget
tried to run
tried to escape
tried to get rid of it
trying so damn hard......

Aug 12, 2010

IRIS

And I'd give up forever to touch you
'Cause I know that you feel me somehow
You're the closest to heaven that I'll ever be
And I don't want to go home right now
And all I can taste is this moment
And all I can breathe is your life
When sooner or later it's over
I just don't want to miss you tonight
And I don't want the world to see me
'Cause I don't think that they'd understand
When everything's made to be broken
I just want you to know who I am
And you can't fight the tears that ain't coming
Or the moment of truth in your lies
When everything feels like the movies
And you bleed just to know you're alive
And I don't want the world to see me
'Cause I don't think that they'd understand
When everything's made to be broken
I just want you to know who I am
And I don't want the world to see me
'Cause I don't think that they'd understand
When everything's made to be broken
I just want you to know who I am
And I don't want the world to see me
'Cause I don't think that they'd understand
When everything's made to be broken
I just want you to know who I am
I just want you to know who I am
I just want you to know who I am
I just want you to know who I am

Jul 26, 2010

ingatlah ~~

Disaat kamu ingin melepaskan seseorang..
ingatlah pada saat kamu ingin mendapatkannya

Disaat kamu mulai tidak mencintainya...
ingatlah saat pertama kamu jatuh cinta padanya
entri copied from a friend's headdesk

Jul 14, 2010

entry ketika kelas...;p

14 July 2010 (10.40 am), nie tgh dlm klas Kaedah Komputer Dalam Perhutanan....since, aku nie amik scholar bwh UPM kena masuk membantu lecturer mengajar...bukan ngajar pun just assist je...so, skang ngah duk dlm lab IT fak hutan nie kat belakang skali sambil mata kejap tgk PC kejap tgk depan...lucu tau sebab nie klas budak 1st years aka 1st sem...hahaha....muke budak2...giler innocent...macam la ko x pernah alami benda nikan hahaha ...khusyuk je budak2 nie dgr lecturer mengajar, salin nota segalabagai...aku dlu jgn harap la....dh PC depan muke with fully internet access...compem tunduk muka tgk PC x hengat hahahha...bagus2...keep a good behavior adik ;p





ini entri merapu mengaban telipot haha....

Jul 13, 2010

hati yang 'tergelincir' pt 2

Dalam benakku lama

tertanam sejuta bayangan dirimu

Redup terasa cahaya hati

Mengingat apa yang telah engkau berikan

Waktu berjalan lambat mengiring

dalam titian takdir hidupku

Cukup sudah aku tertahan

dalam persimpangan masa silamku

Coba tuk melawan getir yang terus kukecap

Meresap ke dalam relung sukmaku

Coba tuk singkirkan aroma nafas tubuhmu

Mengalir mengisi laju darahku

Semua tak sama .. tak pernah sama

Apa yang kusentuh apa yang kukecup

Sehangat pelukmu .. selembut belaimu

Tak ada satupun yang mampu menjadi sepertimu

Apalah arti hidupku ini memapahku dalam ketiadaan

Segalanya luruh lemah tak bertumpu

Hanya bersandar pada dirimu

Ku tak bisa, sungguh tak bisa mengganti dirimu dengan dirinya

Sampai kapan kau terus bertahan

Sampai kapan kau tetap tenggelam

Sampai kapan kau mesti terlepas

Buka mata dan hatimu relakan semua

semua tak sama; padi

hati yang 'tergelincir'

The end of June and early July always make my feeling ups and downs...Ups with all the cheering, the laugh, the celebration....makes me downs and cry a lot since like 'someone' said before...MANJA...yes, i'm manja...since i'm quarter of century now..25 enough said. So, i got a lot of Qs...the sensitive Qs actually, the 1st was...tinggi ko berapa ek? ceh..xde soalan lain ke? dah sure2 aku nie pendek @ cute hahaha...the 2nd was...when you gonna to marry? hellooo...x nampak ke kat dahi aku nie tertampal, SINGLE...eja elok2...S.I.N.G.L.E, ok...after the Q&A's i still laughing out loud but the hurt...bukan terluka sangat namun soalan2 tue sensitif since melihat kawan2 lain mula menghulur kad kawen, menghulur anak2 diorg untuk di dukung...saya ketawa melawak, oh saya mahukan apa yg diorg ada sekarang...sedang usia melewati usia 25, saya mencemburui apa yang mereka ada...oh maaflah...entri nie mmg berbaur emosi terlampau...back to the tittle "hati yang 'tergelincir'".....yup! tergelincir dari landasan persahabatan....i've someone who i called my 'teman tapi mesra'...our relationship was the-most-complicated-thing happens to me...i know him since hingus di hidung... a lot of thing happens its grown up and at that time it was all the rainbows and butterflies...CANTIK!...then, so suddenly we lost all the colours, all the nice thing...we were close but yet seem so far to reach....until i dropped the bomb to called it quit and the case was closed...tightly. After 3 years, we seem to have everything settle and we start a need thing called 'KAWAN'....but it never seem to be that term...it always make one of us 'tergelincir'...if not him, it was me! Last thing i heard from him was MANJA, 6 months ago...oh i really miss him and i need a clean break with him if it is what him want but if he want to start a serious relationship with me, i'm more than happy to accept it...he is the reason why i can't have a true relationship with anyone...he is the reason why June and July makes me cry silently.....So, this entry actually about my heart yg tergelincir to him...




how pathetic i'm...

Jul 9, 2010

lagi 5 tahun daa ~~

Alhamdulillah...sudah 25 tahun aku yer....Mekasih banyok2 kat kawan2 dengan ucapan2 yang mencuit hati, lucu dan juga ingatan korang semua..


Jun 15, 2010

baju kaler oren dan libresse


Salam.....malam tadi g lepak kat mamak stall nk buke pose 1 Rejab (padahal ptg tue bendera jepun naik huwaaaaaaaaaa....kuciwa) sambil tengok bola holland vs denmark...since semalam pakai blaus, malas la kan nk g tgk bola pakai blaus...so, godek2 wardrobe tengok ada baju shirt kaler oren ngan sleeve kaler hitam...pikir punya pikir, ok gak sbb dh lama giler x pakai shirt tue...so, siap2, g mamak stall yang jauh sket dari umah coz yang dekat dh penuh..yelah game dh half time baru nk g hehe....so, masuk je, semua orang pandang. nape ek? muke comot ke? baju kotor? tudung x match? selipar? alamak...nape tengok2....huwaa....sbb pakai baju kaler oren....oh time tue rasa nk scream yang saya bukan penyokong Holland!!! Saya kipas-susah-mati England laa......malunya...time goal lagi la...semua tengok reaksi saya..oh saya kalau dh goal, x kira team...main sorak je...heheheh.... Lepas tengok game tue, berkejar nak g maulana dekat umah nak tgk jepun vs cameroon lak sebab cam meriah sket la...so, singgah kat pasaraya dlu since saya kena bendera jepun tengah hari tue...dh amik kotex tiba2 tertengok kat sebelah dia...LIBRESSE!!!! eh mmg dah lama cari...nk try la kan since i'm quite piss off with kotex semenjak dua menjak nie...so, tengah beratur nak bayar, semua orang pandang lagi...apa kejadah pulak nie...pe lagi yang x kena...oh libresse nie ke? *blushing* malu lagi.... tapi....ini keperluan saya la T_T.......so, libresse agak comfy la sbb dia cotton and thinner than kotex unless u buy dry-comfort...itu mmg selesa la...apa2 pun malam tadi double blush *blush* and holland won 2-0 over denmark, jepun w0n 1-0 over camreoon..





holland jersey...orange with black pant

Jun 11, 2010

my worst nightmare...

Malam tadi, menemani seorang rakan baik bermalam di kolej, mungkin x biasa dengan tempat atau mungkin sekadar mainan tido...terjaga jam 3 pagi selepas mimpi tersebut...sampai pagi saya menahan esak tangis hingga selesai solat subuh...air mata masih lagi mahu berhenti mengalir...Astaghfirullahhalazim....mimpi saya? Kehilangan kedua ibubapa saya.......

Jun 9, 2010

gelak, jangan tak gelak...

lawak johan dgn zizan ( Fadzilah Kamsah, Chef Wan, Eric Leong)


Jun 7, 2010

haven't met him yet.....

Michael Bublé - Haven't Met You Yet..

I'm not surprised
Not everything lasts
I've broken my heart so many times
I stopped keeping track.
Talk myself in,
I talk myself out.
I get all worked up
Then I let myself down.

I tried so very hard not to lose it
I came up with a million excuses
I thought I thought of every possibility

And I know someday that it'll all turn out
You'll make me work so we can work to work it out
And I promise you kid that I'll give so much more than I get
I just haven't met you yet

Mmmmm ....

I might have to wait
I'll never give up
I guess it's half timing
And the other half's luck
Wherever you are
Whenever it's right
You'll come out of nowhere and into my life

And I know that we can be so amazing
And baby your love is gonna change me
And now I can see every possibility

Hmmmmm ......

And somehow I know that it'll all turn out
And you'll make me work so we can work to work it out
And I promise you kid I'll give so much more than I get
I just haven't met you yet

They say all's fair
In love and war
But I won't need to fight it
We'll get it by it
We'll be united

And I know that we can be so amazing
And being in your life is gonna change me
And now I can see every single possibility

Hmmm .....

And someday I know it'll all turn out
And I'll work to work it out
Promise you kid I'll give more than I get
Than I get, than I get, than I get!

Oh you know it'll all turn out
And you'll make me work so we can work to work it out
And I promise you kid to give so much more than I get
Yeah I just haven't met you yet

I just haven't met you yet
Oh promise you kid
To give so much more than I get

I said love love love love love love love .....
I just haven't met you yet
Love love love .....
I just haven't met you yet



oh......soalan kah?

mengapakah?
apakah?
bilakah?
siapakah?
bagaimanakah?
berapa lamakah?
sampai bilakah?


musim mengawan telah tiba ~~

Oh headline di atas adalah di pinjam dari status mukabuku (baca: facebook) seorang rakan hehehe...tak melampau ayat tue kan? ;p...dalam bebanyak jemputan (12 jemputan), saya hanya sempat menghadiri 2 kenduri kerana kekangan masa....


1st di Bukit Payong, KT pada 30 May 2010...si pengantin perempuan adalah sahabat di MRSM KT dan UPM ...menerima jemputan seawal hari raya Aidilfitri ke-2, saya menggagahkan diri pulang ke kampung sedang cuti tiada bersisa apatah lagi, kiriman salam, dan pesanan dari bff untuk si pengantin perempuan. Ralat seketika bff saya memandangkan terpaksa menghadiri kursus latihan sedang hati berteriak mahu pulang....oh perkahwinan mereka sungguh indah, raja sehari yang menawan di apit oleh pengapit yang jelitawan (LOL), hantaran mereka pun digubah dengan indah sekali...oh i loike...





more pics...here



the 2nd wedding adalah di Kubang Kerian, KB pada 4 June 2010. Belum bersisa penat pulang dari kampung, kaki di seret ke Hentian Putra pagi Khamis dengan harapan masih ada tiket bas memandangkan cuti sekolah hampir tiba... Menghadiri hari bahagia mereka cukup buat saya teruja...perkenalan mereka hanya 2 minggu sebelum mereka mengambil keputusan mengikat tali pertunangan, 3 bulan kemudian here they are...a newly wed...yea kawan2...hanya 3 bulan! Apa yang menarik adalah si pengantin lelaki adalah super duper senior saya di Fakulti Perhutanan, UPM. Oh sangat menarik takdir mereka tapi saya hanya menyedarinya ketika makan di McD Wakat Che Yeh..menarik...menarik ;p...Si pengantin perempuan adalah super duper senior saya di MRSM KT dan juga kawan merambu-ramba saya di UPM heheheh... i loike.....Menghadiri majlis mereka buat saya teringin nak kawen jugaaaaaakkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk.................










more pics : here

Jun 1, 2010

june yang dinanti...World Cup 2010 bakal dirai..



Salam...june 2010 telah tiba..maka dengan itu ramailah manusia2 di muka bumi Allah ini akan menjadi kelawar dan mata pun seperti panda hahaha...dah termaktub seperti tajuk di atas..June 2010 dinanti seperti 4 tahun lepas...jika 2006 di Jerman, 2010 akan diraikan di Afrika Selatan...ramai yang tahu saya nie kipas-susah-mati England...so what to do? June nnt jadi kelawar la aku duk menyokong team fav hahaha....mesti bil letrik bulan nie melambung nye lah...kepada housemate2 sekalian...pendahuluan maaf dihulur...ahakss...mmg x sabar giler dah nie nak tunggu kickoff 11 June between South Africa Vs Mexico...Jika 4 tahun lepas Italy ditabal sebagai Juara Dunia selepas menang penalti dengan Perancis...ala yang game Zidane kena red card tue.., tahun nie wonder saper banyak2 32 teams tue yang boleh bawak balik piala berharga tue...18 carat solid gold tue.......apa2 pun..heyp..heyp...ENGLAND!!!!




saya sokooooong mereka...


nie hah trofi 18 carat solid gold....

nie trophy lama...

I HEART THIS GAME...

May 26, 2010

8tv showdown 2010 malam nie buat aku frust menonggeng....

Rite now, i'm soooooooo addicted with 8tv Showdown 2010...oh i really enjoyed the battle. My fav crew definitely Wakaka Crew, Giller Battle Crew, and Floor Fever. But.....actually Hafiz Hatim who caught my eyes...hahahha...oh dia sungguh chumil lallalaala~~~

the awesome logo....

so, every week they have a theme like last week the theme was My Life. For this week, the theme is Michael Jackson ~ a tribute to the King of Pop. The choreograph and the style must be like MJ. The crowd also are suggest to dress a trademark og MJ such a glove etc....oh can't wait hahaha...

This are my fav crew on this show:

1st :

Wakaka Crew...their trademark is " WALAU AKU KALAH AKU KISAH APA"

they have Alam (So You Think You Can Dance's Winner) in their crew..the choreograph were superb.....

2nd:

Giller Battle Crew.....soooooo famous and good even the b-boy from others country want to have a battle with them....but, diorg nie agak kerek la sket...huhuhu...

3rd:

Floor Fever...The energy from the girls were superb...love them, support them...vote them =)

LASTLY.....jeng...jeng...jeng...♥ ♥ ♥ *wink* wink*

the host : HAFIZ HATIM...

he is a DJ at Fly Fmfor Night Flight segment (Mon-Fri, 8pm-12 am)..

Rite now i tgh mmg frust menonggeng coz i got 2 reserved tix to see the show live tonite at KL Live@ Life Centre but somehow x dapat pergi...masa dpt tahu dpt tix tue jgn cakap la terkinja2 aku menari hehehe....oh HAFIZ...=((

May 21, 2010

santapan ikan kelah cum promote our National Park

Last weekend, one of a good friend of mine turun all the way from National Park lepak2 with us. It is a normal lepak until the tuan rumah of where he stayed said, "wei, meh umah kitorg, masak ikan kelah" WTH? Kelah? That was protected fish and at National Park, it has its own santuary! So, kalau all semua nak mandi manda sambil di kelilingi ikan kelah, come and visit our National Park at Pahang..National Park, have a lots of pintu masuk, one of it Kenyir Lake, Sg. Relau di Kelantan and kaki Gunung Tahan di Pahang. Oh dh macam tour guide pulak hehe..tapi seyes, tak menyesal la u all kalau g lepak kat National Park nie, cantik, menarik, tertarik kau memang the boom.....(iklan jap ;p)...oh, kelah tue kitorg masak 3 rasa...not that bad la, just like normal ikan sungai rasa mestilah payau2 sket. I just take a bite because i don't eat ikan sungai sangat. Just to taste it and so someday i boleh la cakap kat org ' hei, i dah mkn ikan kelah yang bapak gila mahal dan bersisik cantik tue'....the side menu was, ayam masak kunyit, sup sayur, sambal belacan, and a cake for the chef as a birthday girl...wallaaaaaa..........burpppppp...Alhamdulillah


jemput makan semua :-)



yummm....


birthday girl...HAPPY 25th BDAY ANA....

ek? @___@

May 18, 2010

happy birthday awak yang saya-suke-awak-dalam-diam-je

















Oh semalam birthday sesorang yang mmg aku minat giler masa skolah menengah dulu. Aa time hingus kat hidung lagi ada hati nak usha anak teruna orang hahaha....dia nie dah la lefthanded, smart lak tue. Aku nie mmg pelik sket suke ngan mamat yang lefthanded nie, bukan kumpulan lefthanded tue tau...tapi kumpulan tue aku layan gak lagu dia hahaha. Oh ex aku dlu pun lefthanded gak...nampak nice je kan bila tgk mamat yang kidal nie, cam comel je hehehe. Oh mamat yang saya-suke-awak-dalam-diam nie dah kawen tau...sshhh diam2 sudah. oh xleh reveal dalam nie. Nak mampos? Oh adik pompuan dia nak kawen ngan kawan sekolah i tau....oh kecilnya dunia ini...wakakakaka... Akhir kalam ewahhh... HAPPY 28th BIRTHDAY